GÜNLÜCE KÖYÜ

 

          İlçenin kuzeyinde yer alır. İlçe merkezine uzaklığı 21 km.’dir. Köyün nüfusu 270 tir.. Köyün ilk kurulduğu yerin Zorbahan Tepesi olduğu rivayet edilmektedir. Halen bu tepede gözetleme tepeleri ve kilise kalıntısı mevcuttur. Daha sonra Venk denilen yere inen köyün eski bina temelleri (Peğ) görülecek durumdadır.

          1960 yılından önce bucak merkezi olan Günlüce Köyünde Tarım Kredi Kooperatifi , küçük bir çarşı, PTT  Acentesi bulunmaktadır. Köyde kapalı şebeke  içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı tesisleri tamamlanmıştır. Ana geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğu köyde halıcılık da yapılmaktadır. Göçün devam ettiği Günlüce Köyünden İstanbul’da yaşayanların kurduğu “Günlüce Köyü Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği” adı altında bir dernek bulunmaktadır. Köyde ilkokul ve ortaokul eğitim – öğretime açıktır.

          Hicri yılbaşlarında düzenlenen Saya Gezme geleneği halen sürmektedir. Saya Gezme sırasında evlerden toplanan yağ ve bulgurdan pilav yapılarak topluca yenilir. Ayrıca Kasım – Aralık aylarında Herfene yapılır. Birkaç kişi bir araya gelerek keçi – koyun alır, keserek birlikte yerler.

          Köy Camiinin yanında bulunan mezarlıkta 370 yıllık mezar taşı bulunmaktadır.

Tabi güzellik olarak görülmeye değer yerleri Venk ve Ağanın Göl’dür.